Werkwijze

De psycholoog werkt praktisch, doeltreffend, cliëntgericht en oplossingsgericht. Er wordt gebruik gemaakt van diverse methodieken. Doel hiervan is: in samenwerking met u werken aan vermindering, opheffen van de klachten en of kunnen omgaan met de klachten.

Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel. Dit betekent dat wij altijd streven naar een optimale samenwerking met de cliënt, maar ook met de fysiotherapeut, de huisarts, poh-ggz, de specialistische ggz en de arbo arts.

 

Keurmerk Basis GGZ

 

Wij dragen het keurmerk Basis GGZ. Dit is een eenduidig kenmerk voor kwaliteit van generalistische kortdurende GGZ (kortdurende GGZ wil zeggen dat de behandeling een kortdurend karakter heeft van maximaal 750 minuten/ongeveer 12 sessies). We laten daarmee zien dat we de lat hoger leggen dan wettelijk vereist wordt, onder meer als het gaat om cliëntgerichtheid, transparantie, implementatie van innovaties en het continu verbeteren van de hulpverlening.

Jaarlijks laten we zien dat en hoe we invulling geven aan de normen van het Keurmerk. Dit gebruiken we ook voor onszelf als een moment om onze dienstverlening te evalueren.

 

Kwaliteitsstatuut

 

Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Hiermee laten we zien hoe we invulling geven aan de wettelijke verplichtingen, bijvoorbeeld rondom samenwerking, informatieverstrekking en bereikbaarheid. Indien u inzage wenst in het kwaliteitsstatuut van uw behandelaar, kunt u dit aanvragen bij de praktijk.

Met het Kwaliteitsstatuut is ook vastgelegd dat wij werken volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen(NIP). In onze behandelmethoden volgen wij de geldende zorgstandaarden.

 

Kana Daily Life

 

Sinds februari 2023 ben ik gecertificeerd Kana Specialist.

 

“Bij Kana Daily Life ontdek en oefen je in je dagelijkse leven met je persoonlijke stresssysteem gekoppeld aan je eigen telefoon en biofeedback sensor! Al onze tools zijn gebaseerd op wetenschappelijke kennis en onderbouwing. We combineren de meest recente inzichten vanuit de psychologie, biologie en technologie met gamification. Zo maken we wetenschap en gezondheid toegankelijk en toepasbaar voor iedereen!

 

Stress is je superkracht, gebruik het! Iedere dag, de hele dag, word je geprikkeld door alles wat je bewust en onbewust doet en meemaakt. Je brein en lichaam gebruiken stress om zo goed mogelijk op al die positieve en negatieve ervaringen te reageren. Het ene moment heb je stress keihard nodig om te leren en presteren en het moment daarna wil je juist weer heel goed ontspannen en herstellen.

 

Gezonde stressritmes maken tussen inspanning en ontspanning noemen we dat!

 

Als je jouw eigen stresssysteem en de automatische signalen niet goed herkent en erkent, kun je uit balans raken. Als je wél weet hoe dit mooie systeem bij jou werkt, dan kun je stress juist gebruiken als een superkracht. Je kunt het letterlijk aanzetten en uitzetten wanneer jij het nodig hebt.

 

Je bent in control, je voelt je zelfverzekerd en je staat in je kracht: je bent in een Kana state of mind, je voelt je Kana!

 

Met de tools en trainingen van Kana krijg je inzicht in hoe stress in jouw lichaam en brein werkt. Hoe kun jij stress oproepen? En waardoor kom jij echt tot rust? Kana laat je jouw persoonlijke antwoorden ontdekken en leert je skills om stress in je voordeel te gebruiken.

 

Al onze producten maken gebruik van biofeedback wat het gebruik van de tools voor iedereen uniek en persoonlijk maakt. Dit zorgt voor waardevolle inzichten en trainingsmogelijkheden!

 

Met Kana VR speel je in een spannende maar veilige virtuele wereld met je eigen stresssysteem en leer je al spelende handig te worden met stress.”

 

Bron: Kana Daily Life

 

E-health

 

Wat is e-health?

E-health ondersteunt en verbetert jouw gezondheid met behulp van technologie. Met e-health bepaal je zelf waar en wanneer je aan jouw gezondheid/kwaliteit van leven of behandeling werkt. Het zijn digitale middelen die je kunnen helpen, precies op de manier en op het moment dat jij er behoefte aan hebt.

 

Wij bieden aanvullend op de gesprekstherapie ook online zelfhulpprogramma’s van MyMindSpace(een beveiligd online platform) aan. Deze online zelfhulp (E-Health) kun je via de computer of smart phone op ieder moment raadplegen voor informatie, oefeningen, reflectieopdrachten en tips voor jouw herstel.  Je kunt op een gemakkelijke manier jouw omgeving betrekken bij de behandeling, zoals partner, familie of vrienden. Zij krijgen ook handvatten hoe om te gaan met jouw situatie. Het gebruikmaken van e-health modules is bewezen effectief gebleken in het verminderen van jouw klachten.

 

Binnen MyMindSpace kun je het volgende doen:
* informatie modules doornemen
* een dagboek bijhouden
* een stemmingsmeter bijhouden
* chatten met je behandelaren
* beveiligd berichten verzenden

E-Health in combinatie met gesprekstherapie wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

 

E-Health modules o.a.:

* Mindfulness
* Slaap lekker
* Eerste hulp bij burn-out
* Goed gestemd
* Angst voorbij
* Stressloos
* Aan de slag met SOLK
* Omgaan met verlies
* Energieker zonder gepieker
* Time to ACT
* Zeker zekerder
* Leefstijl
* Leven in balans
* Paniek
* Lichter leven

 

Meten is weten: behandeleffect

 

Met Routine Outcome Measurement (ROM) houden we het effect van uw behandeling in de gaten. Bij de start en het einde van de behandeling(in sommige gevallen ook tussentijds) vragen wij u daartoe een korte vragenlijst in te vullen. De vragen gaan over uw psychische gezondheid.

Meer informatie? Neem contact met ons op